Star Trek Online: een eerste indruk

Naast het 'In Character Blog' van LaserRangr, waar je alle belevenissen van Menzo Xox kunt volgen, heeft Roy Borghuis ook een eerste indruk van het nieuwe spel opgedaan. Zijn indruk kun je hier lezen...Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor ik het spel gezien had er mijn twijfels over had of het wel wat kon zijn. Dit gezien de vele (mislukte) pogingen door diverse software bedrijven om spellen te maken naar aanleiding van het Star Trek thema. Zelf had ik een slechte start met de website (www.startrekonline.com), waar ik foutmeldingen kreeg en mijn webbrowser vond dat het een onveilige site was die ik beter niet kon bekijken.

Maar gelukkig liet ik me daar niet door uit het veld slaan en probeerde ik het in januari nog maar een keer. En warempel: de site was beter en mijn browser vond het ook geen probleem.

Ik heb nog geprobeerd om mij aan te melden voor de closed beta periode, maar dat lukte niet. Wel kon ik meespelen tijdens de open beta periode.

De eerste indruk was goed, het spel zag er goed uit. Natuurlijk is er altijd wel iets te vinden wat beter of anders had gekund. Maar je moet wel reŽel blijven en het spel niet gaan vergelijken met andere spellen.

Tijdens de open beta periode waren er tal van zaken die nog niet goed gingen, zoals te weinig capaciteit van de servers of fouten in de programmering. Maar Cryptic was behoorlijk actief. Er kwamen regelmatig updates uit en ze deden hun best om de fouten zo snel mogelijk er uit te halen. Al moet ik wel zeggen dat ze beter meer tijd voor het testen uit hadden moeten trekken. Maar zoals met alles: er zal omzet gemaakt moeten worden. Dus moet het spel zo snel mogelijk op de markt komen.

Tussen de open beta en de lancering van het spel was er nog een headstart periode voor de gamers die een pre-order hadden gedaan. Cryptic heeft deze periode ook nog kunnen gebruiken om toch nog een aantal zaken te testen. Hoewel veel gamers hebben geklaagd tijdens deze periode, moet je ook weer reŽel blijven en niet te snel gaan oordelen.

Op 2 februari was dan het moment dat het spel officieel live ging. Dit ging helaas niet geheel vlekkeloos. Er waren toch nog problemen met de server en de capaciteit.

Na 3 dagen na de lancering is het spel goed te spelen en zou ik willen zeggen: geef het spel een kans. Wat nog wel een probleem zou kunnen opleveren om het spel tot een succes te kunnen maken zijn de maandelijkse kosten die je moet betalen om het spel te mogen spelen. Er is namelijk geen single player variant. Maar als het net zo aanslaat als World of Warcraft, dan kunnen we nog lang Star Trek online blijven spelen!

Roy
The Federation
Geplaatst om 21:18u op 10/02/2010 door Data

Reacties

JLPicard schreef:

il kan er nog niet over oordelen omdat ik mijn prijs nog niet gehad heb

22/02/2010 10:52u

Data schreef:

Dat is heel spijtig We hadden de toezegging dat je het spel snel zou krijgen! Ik zal je even mailen voor de afhandeling...

23/02/2010 14:21u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....