Fanclub Informatie

The Federation is de Nederlandse Star Trek fanclub en werd begin 2000 opgericht met de slagzin: "Voor de fans, door de fans!", een zin die gebruikt kan worden om de fanclub kort en bondig te omschrijven. Opgericht vanuit een verlangen bij fans om iets meer met hun fan-zijn te doen dan enkel naar Star Trek te kijken: Star Trek beleven.

Om de Nederlandstalige Star Trek fan snel op de hoogte te brengen van het laatste nieuws op het gebied van Star Trek, Science Fiction en 'Real Trek' (de huidige stand van onze ruimtevaart) heeft The Federation verschillende middelen tot haar beschikking: de website (http://www.federation.nl), het forum (http://forum.federation.nl) en voor haar donateurs de Red-Alert nieuwsbrief, die zowel per post (ongeveer 4 keer per jaar) en E-mail (ongeveer elke twee weken) wordt verspreid.

Maar... een fanclub moet is iets anders zijn dan een website of een abonnement op een nieuwsbrief of een blad. Daarom doet The Federation meer dan dat: Vanaf 2001 organiseren we de z.g. Members Only Meetings: klein opgezette bijeenkomsten waar fans onder het genot van een hapje en een drankje gezellig konden genieten van Star Trek op een groot scherm, met elkaar konden discussiëren over Star Trek onderwerpen en waar gezellig bijgekletst kan worden met andere liefhebbers.

Naast het organiseren van de bijeenkomsten en fanclubdagen, blijft The Federation altijd op zoek naar leuke nieuwe dingen. Zo zijn we in 2004 begonnen met het ondersteunen van workshops, die door onze eigen donateurs worden opgezet, en organiseren we speciale Star Trek en Science Fiction nachten en speciale Star Trek LAN Parties.

Begin 2004 heeft The Federation onder haar donateurs een enquete gehouden waarin zij konden aangeven wat zij van onze fanclub vonden, en wat ze graag wilden dat wij deden. De reacties hierop waren zeer positief, en naar aanleiding van deze enquete heeft The federation zichzelf de volgende doelen gesteld:
  • Het informeren van de fans door middel van de Federation website. Hierbij zal Star Trek nieuws en nieuws over de fanclub belangrijk zijn, maar zullen we zeker ook overige Science Fiction nieuws niet achterwege laten

  • Het informeren van de fans over de huidige stand van de ruimtevaart en alles wat daar mee samen hangt via RealTrek nieuws

  • De mogelijkheid bieden voor de fans om met elkaar van gedachten te wisselen via het Federation Forum

  • Het organiseren van Members Only Meetings, Star Trek filmdagen/nachten en Star Trek Promotie meetings

  • Het uitbrengen van een nieuwsbrief, Red Alert (electronisch en schriftelijk), waarin Star Trek, Science Fiction en Fanclub nieuws zal worden aangeboden

  • De mogelijkheid bieden aan de Federation Donateurs deel te nemen aan speciale projecten / workshops, waarin zij zich specifiek kunnen storten op dat deel van hun Star Trek hobby wat hen boeit.

  • De mogelijkheid bieden aan de Federation Donateurs om gezamenlijk andere evenementen te bezoeken.

  • Donateurs van The Federation de mogelijkheid te bieden om een specifiek idee over een leuke Star Trek activiteit uit te werken en samen met andere fans te realiseren.

Geen Star Trek fan is hetzelfde, dat is onderhand wel duidelijk geworden. Van mensen die alleen elk evenement afstruinen op zoek naar de nieuwste merchandise tot hele gezinnen die samen voor de buis zitten om Picard weer 'make it so' te horen zeggen. Daarom biedt The Federation Star Trek fans in Nederland en België de mogelijkheid om te kiezen uit 5 verschillende donateursvormen - voor iemand alleen, een gezin, voor de jeugd èn voor diegene die iets extra's willen...

Klik op de links hieronder voor meer informatie over:

Standaard donateur
Gezins donateur
Jeugd donateur
C100 donateur
C100 gezins donateur


Sponsor:


Best Business IT Group

Voor de fans, door de fans!

De Donateursvormen:

Standaard donateur
Gezins donateur
Jeugd donateur
C100 donateur
C100 gezins donateur