Fanclubs special

Gala avond: Beleef het mee via het internet!

De gala avond zal vanaf twee camera's bekeken kunnen worden.


Voor hen die helaas niet aanwezig kunnen zijn op de galapremiere ter ere van 40 jaar Star Trek: Je kunt er in ieder geval virtueel bij zijn en het evenement live volgen! Dit dank zij twee camera's die vanaf ongeveer 19:00 - 23:30 het evenement zullen uitzenden via speciale video-feeds.
Tot aan de avond zelf kunnen jullie op deze feeds alvast een voorproefje zien, en op vrijdagavond zullen beide camera's het evenement live uitzenden!

Je kunt op de volgende manieren meekijken:

1: Klik op een van de beide camera's hieronder en de uitzending zal op jouw PC te zien zijn.

2: Indien dit niet werkt: open je mediaplayer, kies voor 'URL openen', en geef dan een van de volgende adressen in:

http://www.xs4all.tv/play.asx?alias=FEDERATION&.asx

of

http://www.xs4all.tv/play.asx?alias=FEDERATION2&.asx

We wensen jullie veel kijkplezier!


Camera 1 Camera 2

Geplaatst om 09:50u op 05/09/2006 door Data - origineel artikel - top

Gala avond op internet te volgen

We hadden het al in ons eerste bericht aangekondigd, maar nu de tests succesvol zijn verlopen is het zeker: De gala avond zal live via het internet te volgen zijn!


Uiteindelijk zal het gehele evenement via twee webcams te volgen zijn. Voor hen die alvast een kijkje willen nemen is er alvast een proefuitzending beschikbaar.

Het uitzenden zal gebeuren via een zogeheten webcast, welke door XS4all wordt geleverd. Momenteel kan iedereen die abonnee is bij XS4all het geheel al bekijken en maximaal 5 personen van andere providers. Krijg je dus in eerste instantie een melding dat het geheel niet beschikbaar is, probeer het later nog eens. Op 8 september zal het geheel voor iedereen te volgen zijn!

Voor het bekijken van de webcast wordt het gebruik van Mediaplayer aanbevolen.

Voor het bekijken van de proefuitzending: klik hier

Binnenkort zal ook de tweede feed online komen en zullen we jullie hiervan op de hoogte brengen.

Mocht je je nog niet hebben aangemeld voor de gala-avond: er zijn nog plaatsen beschikbaar die je kunt reserveren!

Geplaatst om 12:45u op 31/08/2006 door Data - origineel artikel - top

40 Jaar Star Trek

Op 8 september 2006 vieren we als Star Trek fans het heugelijke feit dat onze favoriete serie 40 jaar geleden voor het eerst werd uitgezonden. Wat was het nu eigenlijk dat Star Trek zo onderscheidde van andere Science Fiction series waardoor het zo'n ongekend succes werd?

Gene Roddenberry


Eigenlijk was het helemaal niet vanzelfsprekend dat de avonturen van Kirk, McCoy, Spock, Uhura, Chekov en Sulu zouden leiden tot maar liefst 4 vervolgseries, een tekenfilmserie en 10 speelfilms. Want in het begin was Star Trek eigenlijk helemaal geen succes.
Het begon met de visie die Gene Roddenberry had over een Science Fiction serie die anders moest zijn dan wat er op dat moment op TV te zien was. Gene zelf zei hierover onder meer: "Het moest een serie zijn die meer was dan het meer-van-hetzelfde. In mijn serie zou het universum bevolkt moeten kunnen met allerlei soorten rassen, desnoods gespikkelde, en moest er een universele verhaallijn inzitten"

De netwerken van die tijd zaten nu niet echt op Gene's droom te wachten. Maar toch haalde hij de mensen bij Desilu over om hem geld te geven voor een pilot aflevering door ze voor te houden dat het een soort western tussen de sterren zou zijn. In werkelijkheid maakte hij van de pilot (die later onder de naam "The Cage" alsnog in zijn geheel werd uitgebracht) een zeer intrigerende aflevering die zich meer afspeelde op het gebied van de mogelijkheden van de geest en het contact met buitenaardse. Het was daarom ook eigenlijk geen verrassing dat deze pilot niet goed werd ontvangen bij Desilu.

The Cage


De pilot was echter zo goed opgezet dat dit bij de mensen van Desilu een opvallende indruk had gemaakt. Vooral het feit dat de Special Effects voor die tijd buitengewoon goed waren en men de indruk kreeg dat men naar iets "echts" zat te kijken, zorgde ervoor dat Gene de kans kreeg om een tweede pilot te maken, iets wat maar zeer zelden voorkwam. En deze keer hield hij zich meer aan zijn belofte, en werd aan de hand van de tweede pilot hem toestemming gegeven om met de serie van start te gaan. Deze tweede pilot kennen we nu als de aflevering "Where no man has gone before".

Toch was dit niet de eerste aflevering die als eerste werd uitgezonden. Dit was namelijk de aflevering "The Man Trap", die op 8 september 1966 de eer had de Amerikaanse ether te worden ingezonden.

De Crew van The Original Series


Vanaf het begin bleek ook voor de buitenwereld dat Star Trek "anders" was dan wat men tot dan toe op TV kon bewonderen. Gene Roddenberry deinsde er niet voor terug om de kijker een spiegel voor te houden waarmee belangrijke onderwerpen van die tijd in een Star Trek context geplaatst werden. Het meest beroemd hiervan is de eerste interraciale kus op TV tussen Kirk en Uhura, maar de fans weten zich ook nog wel het resultaat van rassenhaat te herinneren in de aflevering "Let that be your last battlefield". En zo zijn er nog vele voorbeelden te geven!

En toch, ondanks alles, bleef het voor Gene moeilijk om toezeggingen voor een nieuw seizoen Star Trek te krijgen. Na twee moeizame seizoenen werd het derde seizoen slechts mogelijk dankzij de steun van de fans, maar daarna was het toch echt voorbij. En eigenlijk zou hiermee ook Star Trek ophouden. Totdat de afleveringen via Syndication over heel Amerika en uiteindelijk de hele wereld werden vertoond. In deze tweede ronde werd Star Trek ongekend populair, en werd de basis gelegd voor het grote succes wat Star Trek nu is.

The Animated Series


Lange tijd bleven de drie seizoenen van The Original Series (TOS) de enige bron van Star Trek, op een poging om onze helden in tekenfilmvorm te laten herleven na (dit was The Animated Series, kortweg TAS). Maar eind zeventiger jaren nam de belangstelling voor Science Fiction enorm toe, zeker na het uitbrengen van de uiterst succesvolle eerste Star Wars film. Daarna hoefden Star Trek fans niet lang te wachten om in 1979 hun oude helden voor het eerst te zien schitteren op het witte doek. Door dit succes volgden dan ook al snel nog drie speelfilms met de cast van The Original Series.

Door het enorme succes kreeg Gene Roddenberry ook eindelijk weer de mogelijkheid om zijn droom van een Star Trek TV serie opnieuw op te pakken, en zo werd op 28 september 1987 de eerste aflevering van The Next Generation uitgezonden, een nieuwe serie met een nieuwe bemanning die 95 jaar na het tijdperk van The Original Series het heelal ging verkennen. Deze nieuwe bemanning wist al snel de harten van de Star Trek fans te veroveren, mede dankzij de combinatie van goede tot zeer goede scripts en uitstekende Special Effects die voor de fan eenzelfde beleving gaven als in 1966.

The Next Generation


Vanaf dat moment was het voor de Star Trek fans een groot feest. Uiteindelijk werden er in de periode 1987 - 2005 maar liefst 4 Star Trek series (Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek:Voyager en Enterprise) geproduceerd van 7 seizoenen (met uitzondering van "Enterprise") en kwam het totale aantal speelfilms op 10. Daarnaast werd het begrip "Star Trek Conventie" wereldwijd bekend als dé manier voor fans om hun favoriete acteurs / actrices uit de verschillende series te ontmoeten, ontstond er een enorme markt voor Star Trek merchandise, werden woorden als "Trekkie" en "Trekker" een wereldwijd begrip en werd, volgens de geruchten, uiteindelijk meer Klingon op deze planeet gesproken dan Esperanto. Toen het Internet uiteindelijk voor de meeste mensen toegankelijk werd waren de Star Trek fans er als eerste bij om via dit medium van de toekomst hun favoriete serie van de toekomst in al zijn vormen en mogelijkheden te beleven.

En dat alles begon met die eerste aflevering die op 8 september 1966 werd uitgezonden. Daarom gaat The Federation komende vrijdag 8 september dit speciale moment samen met de Nederlandse fans opnieuw beleven en even stilstaan bij een fenomeen dat nog lang na dit 40 jarig jubileum de Star Trek fan plezier zal geven!

Alle Bevelhebbers van alle Star Trek Series


Geplaatst om 20:33u op 10/08/2006 door Data - origineel artikel - top

Inschrijving: Gala avond

Over ongeveer een maand is het zover. Star Trek bestaat dan 40 jaar en dat gaan we groots vieren.

Om 20:00 uur krijgen de bezoeker toestemming van de captain om via de rode loper het schip te betreden. Net zoals in 1966 zal de aflevering “The Man Trap” vertoond worden, alleen dit maal op het grote scherm. Het vertonen van de aflevering zal plaatsvinden om 21:00 uur.

Wij verwachten een grote opkomst en omdat wij bewust voor kwaliteit hebben gekozen zijn de plaatsen beperkt. Meld je daarom zo snel mogelijk aan om je in te schrijven voor het Nederlandse Star Trek evenement van 2006. En misschien woord dit wel het evenement van de afgelopen 40 jaar.

Klik hier om naar de inschrijving pagina te gaan.

LET OP: Voor het aanmelden, verzoeken we je eerst de "dresscode" die geldt voor deze avond goed te bekijken.

Geplaatst om 09:42u op 05/08/2006 door Robbie - origineel artikel - top

Gala avond: Dresscode

Onnodig om te zeggen is dat een gala avond alleen succesvol kan zijn als iedereen zich op gepaste wijze kleed. In de afgelopen weken hebben wij daar enkele vragen over gekregen en we hopen met het volgende een hoop duidelijk te maken.

Heren
De volgende zaken zijn niet toegestaan:
- Spijkerbroek
- Gympen, sandalen, slippers enz.
- T-shirt

De volgende zaken zijn vereist:
- Een nette (lange) broek, denk aan een pantalon
- Net overhemd (en nee, een pineapple hawai-shirt is geen net overhemd)

De volgende zaken zijn geen vereiste, maar het zal wel gewaardeerd worden:
- Een net pak/kostuum.
- Stropdas of vlinderdas

Dames
De volgende zaken zijn niet toegestaan:
- Spijkerbroek
- Gympen
- T-shirt
- Zomerjurkje

De volgende zaken zijn geen vereiste, maar het zal wel gewaardeerd worden:
- Cocktail- of galajurk

Uiteraard is het ook mogelijk om in een Star Trek gala uniform te komen. Echter een standaard (niet gala) uniform wordt niet gewenst. Indien er nog vragen zijn, of iets is je niet duidelijk, neem gerust contact op met activiteit@federation.nl


Niet correct

Dit is niet goed.


Perfect!

Prima kleding.

Geplaatst om 09:40u op 05/08/2006 door Robbie - origineel artikel - top

40 jaar Star Trek vier je bij The Federation

Het was al aangekondigd op onze succesvolle Open Dag. Op vrijdag 8 september is het precies 40 jaar geleden dat Star Trek voor het eerst is uitgezonden op de Nederlandse televisie en dat moet gevierd worden. En dat doe je natuurlijk bij The Federation!!

Lang heeft het bestuur afgewogen wat de beste manier zou zijn om dit te vieren. Het idee om een MOM of iets soortgelijks te houden was al snel van tafel. Want het is een speciaal moment, en daar hoort ook een speciaal evenement bij.

Op vrijdag avond, 8 september, is iedereen welkom op het schip de USS Enterprise, gelegen te Amsterdam. De avond zal volledig in Gala zijn en daar hoort gepaste kleding bij. Wij snappen dat niet iedereen een driedelig kostuum heeft liggen. Maar wij gaan er wel van uit dat iedereen zijn best doet om er netjes uit te zien, want wij zullen ons best doen om deze avond onvergetelijk te maken. Onvergetelijk maak je het natuurlijk ook met een souvenir en onze voorzitter heeft daarvoor iets bedacht. Wat dat is zie je op de avond zelf.

De avond duurt van 20:00 tot 00:00 en als hoogtepunt op de avond, zal de allereerste aflevering vertoond worden om 21:00 op groot scherm. Iedereen is welkom, ook niet donateurs. Donateurs mogen, zoals bij bijna alle evenementen, gratis naar binnen. Voor niet donateurs vragen wij een kleine vergoeding van € 2,50.

Ook zal de avond waarschijnlijk te volgen zijn via het internet. Op dit moment zitten we te kijken of het technisch haalbaar is, maar we hebben goede hoop. Dus kam je haren, poets je tanden en trek je beste kleding aan. Want veertig jaar Star Trek kan alleen op de meest sjieke wijze gevierd worden met The Federation!!

Geplaatst om 14:24u op 30/06/2006 door Robbie - origineel artikel - topSponsor:

By All Means