Aliens op de Space Expo!

Hier een korte impressie van onze activiteiten op de Space Expo, gehouden afgelopen weekend. Foto's volgen hopelijk binnenkort!Toen wij na veel omrijden (er was in de omgeving van alles afgesloten) bij de Space Expo arriveerden was er al van alles aan Federation-activiteiten in opbouw en aan de gang. We werden ontvangen met koffie en met ons allen bijgepraat over het weekend-programma van Space Expo. Voor mijn voordrachten was de zogenaamde Astronautenzaal beschikbaar, een plek voorzien van computer, beamer, projectieapparatuur, lessenaar enzovoorts enzovoorts, “Presenter's Paradise” dus!
Klokslag 10 ging de Space Expo open, en we zagen mondjesmaat wat bezoekers naar binnendruppelen. Heel veel gezinnetjes met vooral kleine kinderen. Die blijkbaar erg weinig gewend waren want ze vonden de Trill-dame die hen verwelkomde maar wat eng!

The Federation had een activiteiten-programma opgesteld met speciale aandacht voor de kinderen: een schminktafel, een tafel om tekening van Kirk en Spock in te kleuren en te versieren, de bekende Photoshoot waarbij bezoekers zich konden laten fotograferen omringd door Klingons, Martok en Gowron, in gevecht met een Gorn of te midden van de Star Trek XI cast. Ikzelf had een voordracht over de aliens in Star Trek waarbij ik liet zien hoe de TV-studios dergelijke aliens maken en een workshop Klingon voor beginners. Een en ander was weliswaar geschikt voor kinderen, alleen niet zulke jonge kinderen als door de deuren naar binnen kwamen. Ik kneep hem dus wel een beetje

De eerste lezing liep echter lekker, mede dank zij de medewerking van Klingon Rishi, Romulan Stefan en Trill Usha! Ik had een gehoor van ongeveer 20 bezoekers die het volgens de reacties wel leuk vonden om eens iets over Star Trek te horen. Een meneer bleef na afloop nog even napraten over de boodschap van Roddenberry, heel bijzonder momentje even!

De Klingon workshop was eveneens een succes en heel erg leuk om te doen, vooral met het kleine grut erbij dat vooral het woord p'tahk erg goed leek te onthouden! Ook het lied aan het einde werd door alle aanwezigen lekker meegezongen of meegeklapt.

De laatste lezing, zo aan het einde van de dag vond ik zelf wat minder geslaagd. Een stukje ingekort, maar zo aan het einde van een dag, met invallende schemering heb je na tien minuten al te maken met een gapend publiek en in slaap vallende kinders. En deze keer ontbraken de figuranten zodat er ook weinig anders te doen was dan luisteren. Tja, en dat werkt versuffend!

Enorm leuk op de zaterdag waren de Space Kids partijtjes die met zijn allen in de Photoshoot gingen (en Bill maar PhotoShoppen!). Vooral het gegil van meisjes elke keer als ze de Klingon zagen zal ons -en Rishi- nog lang bijblijven. “Een engerd” was hun vernietigende oordeel (arme Rishi!).

Vergeleken met zaterdag was zondag een dode boel. Ijs en weder dienende waren we er allemaal mooi op tijd, maar we hebben zegge en schrijve iets van 12 gezinnen over de hele dag verspreid binnen zien komen. Toch lukte het me nog een presentatie te houden, deze keer met heel veel toeters en bellen, waarbij ik alle meegebrachte verkleedspullen heb ingezet om twee kinderen om te toveren tot een soort Romulaanse Minbari. En voor de rest was het vooral veel hangen, bijkletsen en veel Laser Squash spelen. Enorm jammer maar aan het weer kan niemand wat doen, dus maakten we er maar onder elkaar het beste van.
Geplaatst om 14:47u op 22/12/2009 door GaiusBaltar

Reacties

libra schreef:

Vanuit de Federationkant was t inderdaad een geslaagd feestje. Ben benieuwd naar de foto's!

23/12/2009 15:52u

Lady Q schreef:

Ik heb een paar foto`s op mijn hyves gezet. Zoek naar Erica Leune.
Ze zijn, door het gedempte licht in de expo en mijn mini cameraatje een beetje korrelig, maar wel leuk.

24/12/2009 08:44u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....