Een Star Trek pilot die je nog nooit eerder zag....

Wie dacht dat er -meer dan veertig jaar later- niets meer over Star Trek: The Original Series te melden was heeft het mis. Want onlangs is een onbekende versie van de tweede Star Trek pilot opgedoken!


Het verhaal is bekend: de originele pilot, 'The Cage' vond men bij de studio te 'intellectueel' en dus maakte Gene Roddenberry 'Where No man Has Gone Before' als tweede pilot. Deze werd wel geaccepteerd, en de rest is geschiedenis.

Wat weinigen wisten is dat er een alternatieve versie van deze pilot bestaat, die op een aantal punten afwijkt van het bij de meeste Star trek fans bekende verhaal. Een Duitse filmverzamelaar heeft dit materiaal echter weten te bemachtigen en het onder de aandacht van CBS/Paramount gebracht. Op December de 15e wordt deze versie op Blue-ray uitgebracht.

Deze versie van 'Where No man Has Gone Before' stamt uit 1965 en men gelooft dat dit de versie is die indertijd NBC over de streep haalde om met Star Trek verder te gaan. In deze versie zie je onder meer een totaal andere openingsspeech van Kirk, een andere thema-muziek en een meer uitgebreide actiescene.

Een fragment van deze versie is hier te zien.

Bron
Geplaatst om 20:11u op 12/11/2009 door GaiusBaltar

Reacties

Calastir schreef:

Leuke stukjes vooral dat Spock het meteen heeft over een 'ancestor' die een menselijke vrouw als partner had, en niet zegt dat dat zijn eigen vader is.

Aardig van die Duitse verzamelaar, ik ben benieuwd hoe de complete opgepoetste versie er uit gaat zien, maar dit is zowiezo een traktatie!

Alleen jammer dat het weer op Blu-ray moet; Ik heb nog geen Blu-ray speler en zolang m'n DVD-speler het nog doet schaf ik er ook nog geen aan.

12/11/2009 21:51u

Merlin schreef:

Heb het inmiddels ook bekeken. Spock is in deze aflevering nog een kruising tussen de eerste Spock en de uiteindelijke Spock. Ze waren er dus blijkbaar nog niet over uit hoe Spock neergezet moest worden. Ook grappig om te zien dat George Takei hier een heel andere rol heeft

17/11/2009 09:53u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....