Commerciele ruimtevlucht nu ook in Nederland te boeken

Op vrijdag 3 oktober kan je bij de Bijenkorf in Amsterdam een ruimtereis boeken voor volgend jaar, een handtekening halen van Lucia Rijker, of een kadobon van § 333,33 winnen.

Dit alles ter promotie van de mogelijkheid om bij alle Bijenkorf vestigingen nu te reserveren voor een echte ruimtereis die al in 2009 zal plaatsvinden.Lucia Rijker kennen we natuurlijk van haar rol in de komende Star Trek film, dus een goede gelegenheid om te kijken wat zij alvast kan vertellen. Ze signeert op vrijdag 3 oktober om 11.00 uur bij de hoeketalage van de Amsterdamse Bijenkorf, die geheel in het teken staat van het maken van een ruimtereis. Bovendien maak je, als je in Star Trek outfit de Bijenkorf in Amsterdam bezoekt, ook nog eens kans op een van de 10 Bijenkorf cadeaukaarten ter waarde van § 333,33.Het lijkt er dan eindelijk van te komen. Net zoals vroeger de luchtvaart haar voorzichtige eerste schreden zette met speciaal te boeken vluchten, kan iedereen die geÔnteresseerd is in het maken van een echte ruimtereis en er het geld voor over heeft, nu een ticket kopen bij een van de 11 vestigingen van de Bijenkorf. De actie wordt mogelijk gemaakt door ruimtereisbureau Your Galaxy en Virgin Galactic, ’s werelds eerste commerciŽle ruimtevaartmaatschappij.

Ter gelegenheid van World Space Week presenteren Virgin Galactic, Your Galaxy, het Nederlands Instituut voor Vliegtuigontwikkeling en Ruimtevaart (NIVR) en de Bijenkorf, ruimtevaart op spectaculaire wijze in de hoeketalage van de Bijenkorf vestiging op de Dam in Amsterdam.

Ronald Heister, directeur van het eerste reisbureau voor ruimtetoerisme ‘Your Galaxy’, benadrukt dat ruimtevaart en zelfs het maken van een echte reis naar de ruimte nu een realiteit is geworden. Heister: “In principe kan nu iedereen mee de ruimte in. Dankzij Virgin Galactic is het voor ons allemaal mogelijk om een droom werkelijkheid te laten worden en een ticket to space te boeken”.

Ger Nieuwpoort, directeur van het Nederlands Instituut voor Vliegtuigontwikkeling en Ruimtevaart: “Wij navigeren, telefoneren en innoveren mede dankzij ruimtevaart. Dat ruimtevaart ons helpt het dagelijks leven makkelijker te maken, is niet iedereen altijd bekend. Met deze actie willen wij laten zien hoe belangrijk ruimtevaart voor ons dagelijks leven is geworden.”

Je moet er wel even voor sparen: Een ticket voor een driedaags programma met een ruimtevlucht van 2,5 uur kost 200.000 US Dollar, maar dan krijg je er wel 3.500,- aan Bijpunten bij. En het is een stuk goedkoper dan de miljoenen die een bezoekje aan het International Space Station kost.

Voor meer info kan je kijken op www.your-galaxy.com, www.nivr.nl of www.bijenkorf.nl
Geplaatst om 19:49u op 29/09/2008 door Data

Reacties

Nog geen reacties

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....