Abrams houdt de Star Trek principes in acht

In een interview geeft Abrams aan bij het maken van Star Trek XI zijn best te doen zich aan het gedachtengoed van Star Trek te houden, maar toch ook niet te overdreven te werk te willen gaan.

Abrams deed de uitspraken tijden een interview met Chris Moyles op BBC Radio 1. Hij vertelde hier over de de dingen die wel en niet in de film te zien zullen zijn. Zo zijn er geen veiligheidsgordels op de Enterprise, maar is er wel een toilet aanwezig.
Abrams noemde specifiek een scene waar een van de karakters zich aan boord van een shuttle op het toilet bevind omdat hij bang is om te vliegen.

Ofschoon Abrams voor een deel kon uitgaan van de dingen die gemeengoed zijn in het Star Trek Universum, moesten er voor de nieuwe film ook zaken worden 'uitgevonden' voor de film. Hierin werd Abrams ook geconfronteerd met het feit dat niet alle regels voor het Star Trek Universum altijd gelijk zijn gebleven. Zijn voornaamste doel voor de nieuwe film, ondanks dat het een Star Trek film is, is om uiteindelijk iets nieuws te creeŽren wat zijn eigen bestaansrecht heeft.

Abrams grootste uitdaging is ervoor te zorgen dat de film niet te ver doorschiet. Hij verwijst hier in het interview naar de parodie 'Galaxy Quest', en de angst om in die richting af te dwalen.

'Er zijn momenten geweest dat ik het mijn grootste uitdaging vond om de film niet te verknallen', verteld Abrams in het interview.

Tijdens het interview gaf Abrams aan dat de opnames bijna beŽindigd waren, dat er een RedShirt gaat sterven, dat Kirk op een gegeven moment een goudkleurig uniform draagt en dat Shatner er niet in meespeelt.

Voor het volledige interview kan je kijken op de website van BBC Radio 1
Geplaatst om 09:57u op 21/09/2008 door Data

Reacties

Nog geen reacties

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....