George Takei en Brad Altman getrouwd

Afgelopen zondag zijn de twee partners dan eindelijk in de echt verenigd..De bruiloft vond plaats tijdens een multiculturele ceremonie in het Japans-Amerikaans Nationaal Museum, en werd luister bijgezet door een Boeddhistische priester, Indiaanse Trouwbands, een Japanse Koto harp en een doedelzak parade.
Het echtpaar zelf was gekleed in witte jacquets met zwarte broek en maakte hun entree met het nummer 'One Singular Sensation' uit de musical “A Chorus Line.” Vervolgens stapten ze in een cirkel van gele rozen en lelies, waar ze een traditionele Japanse thee ceremonie hadden en door de Boeddhistische priester in de echt verenigd werden.

Tijdens de ceremonie lazen ze hun eigen huwelijksgeloften voor. Altman vertelde dat hij Takei gedurende hun 21 jaar samen al vele dingen had genoemd en dat hij daar nu ook de term 'Mijn man' aan te kon voegen. Takei noemde zijn partner “een georganiseerde, op punctionaliteit gedreven controle freak die geobsedeerd is met details. Ik ben daarin erg makkelijk, dus passen we goed bij elkaar. Ik beloof voor jou te zorgen zoals jij voor mij hebt gezorgd en om je als enige man in mijn leven lief te hebben” De priester verklaarde hen vervolgens 'echtgenoten voor het leven'.

Terwijl het verse echtpaar de ceremonie verliet, gevolgd door hun vrienden, familie en een paar verslaggevers, werden ze begeleid door een doedelzakspeler. Takei vermeldde dat hij en Altman ervoor gekozen hadden hun huwelijk openbaar te maken in het belang van de democratie. “We hebben een relatie die sterker is en langer duurt dan sommige van onze heterovrienden. En toch zijn we niet gelijkwaardig” vertelde hij voordat de ceremonie begon. “Dit geeft ons die waardigheid. Het is onderdeel van het Amerikaanse systeem en maakt ons compleet.”

Takei en Altman waren een van de eerste stellen die toestemming kregen om te trouwen in West Hollywood nadat de staat dit vanaf 17 juni toestond. “Een kwart eeuw geleden toen ik Brad voor het eerst ontmoette, was trouwen een van de laatste dingen waar we van durfden dromen. Maar wat eerst onmogelijk leek werd over tijd steeds meer een 'wat als' en 'waarom niet'. We dienen deel te nemen aan de beweging om de maatschappij naar een betere democratie te brengen”, aldus Takei.

Op het huwelijk waren collega Star Trek acteurs Walter Koenig en Nichelle Nichols aanwezig in de rol van getuige samen met Hollywood bonzen, locale en internationale bestuurders en relaties vanuit de hele wereld van het stel. Geheel in de multiculturele stijl volgde vervolgens het diner en kregen de gasten Japanse Theeceremonie doosjes mee waarop de tekst “May sweet equality live long and prosper.” te lezen was.

De huwelijksreis van het stel brengt hen naar ArgentiŽ en Peru.

Bron: Startrek.com, Associated Press
Geplaatst om 12:25u op 17/09/2008 door Data

Reacties

Calastir schreef:

Mooi dat dit tegenwoordig kan.
De beste wensen voor het gelukkige echtpaar!

17/09/2008 15:08u

TMar schreef:

Gefeliciteerd!

17/09/2008 18:05u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....