LOTR: Eerste review extended version ROTK

The Lord of the Rings: Return of the King.

The One Ring Heeft een eerste review van de Extended DVD box versie van “The Lord of the Rings: The Return of the King” op hun website geplaatst. Deze review verhuld leuke maar vooral mooie nieuwe dingen.

“Voor mijn werk heb ik pas de gloednieuwe verlengde versie van The Return of the King gezien en ik dacht dat jullie daar wel wat meer van zouden willen weten. De originele versie van de film heb ik gezien in de bioscoop en later nog 2 keer thuis met mijn kinderen. Ik moet toch echt toegeven dat de verlengde versie in veel opzichten veel beter is dan de originele versie. Deze versie bind alle losse eindjes aan elkaar vast. het verlengd alles wat je al gaaf vond, en voegt nieuwe toffe scenes toe.”

“Veel karakters komen beter tot hun recht in de verlengde versie, maar Faramir, Denethor, Eowyn en Merry staan er nu echt boven.Na het zien van de verlengde versie is Denethor toch echt wel mijn favoriete karakter. Zijn nieuwe scenes geven hem zo veel meer diepte dat ik echt niet snap waarom ze het er ooit uitgehaald hebben. Het zegt denk ik wel genoeg dat we nu meer leren over Denethor dan over welk karakter dan ook. We leren al dit nieuws niet alleen van zijn eigen nieuwe en verlengde scenes, maar ook van die van Faramir wat in mijn ogen net dat beetje extra geeft. Denethor heeft in de verlengde versie ook de meest gave zin uit de hele trilogy. Als hij te weten komt dat de eerste lagen van de stad in vlammen staan, en dat zijn mannen vluchten zegt hij zoiets als 'Why do the fools fly? They should stand and burn, for burn they must.' Geweldig. O ja hij heeft ook nog een verhit zwaardgevecht met zijn zoon die scene staat er echt boven door de dramatiek. Het herintroduceert zelfs Sean Bean als Borimir op de meest onverwachte manier!”

“Het huis der genezing is ook terug wat erg goed is omdat het je de kans geeft om even te ademen tussen de 2 grote gevechtscenes in de film. Aragorn laat ook zijn genees vaardigheden zien, wat je doet realiseren dat hij echt DE koning kan worden en niet zomaar een wannabe is. Deze nieuwe scene laat ook wat tedere momenten zien tussen en Faramir en Eowyn terwijl ze herstellen van hun opgelopen verwondingen. Dit laat je achter met een nieuwe conclusie over deze karakters en geeft de acteurs de kans om te schitteren.”

Lees de hele review op The One Ring

Bron: The One Ring
Geplaatst om 12:21u op 02/11/2004 door Martin

Reacties

Alf schreef:

a sequence you must see before you die, it's simply too cool...??
Woof....

Ben zeer benieuwd...

06/11/2004 17:45u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....