Farscape: Terug van weg geweestToen SCIFI-Channel begin septemer 2002 besloot om geen 5e seizoen voor Farscape te maken was het einde nabij. “Farscape cancelled !” Zo begonnen alle news items op alle Farscape fan-sites en niewsbrieven.
Twee jaar later is het dan zo ver. Farscape is terug van weg geweest. Met een 240 minuten durende mini serie genaamd “Farscape - the Peacekeeper wars” wil SCIFI-Channel het toch allemaal netjes gaan afsluiten.

In de serie Farscape volgen we astronaut John Crichton die met een experimenteel ruimte scheepje (de Farscape-module) in een wormhole terecht komt. En aan de andere kant midden in een ruimtegevecht beland. Hij wordt aan boord genomen door Moya, een reusachtig biomechanisch ‘levend schip’. Met aanboord een stel voortvluchtige die wanhopig proberen uit handen van de Peacekeepers te blijven.

Farscape was/is een geliefde serie zowel bij haar fans als bij de mensen van SCIFI zelf. Het is ook niet voor niks SCIFI-Channels langst lopende serie. Te weinig kijkcijfers was het voornaamste argument voor de cancelation van Farscape in 2002. Meer promotie en het verhuizen van de serie naar een beter tijdstip was eerder het jaar al geprobeerd maar bleek tevergeefs. De kijkcijfers bleven vanaf seizoen 3 alleen maar dalen en dalen. Het daalden allemaal zo ver dat op vrijdag 6 september SCIFI met de Farscape makers om de tafel ging om te praten over de toekomst van de serie. Op maandag 9 september was het dan officieel "Farscape cancelled !".Farscape - the Peacekeepers war

Ruim twee jaar later is Farscape terug van weg geweest. 240 minuten lang kunnen fans en geïnteresseerde genieten van de miniserie "Farscape - the Peacekeeper wars". Voor als nog lijkt het dat SCIFI-Channel alles netjes wil gaan afsluiten. Een vervolg serie, miniserie of film zal er dus niet in zitten. Maar hoop op een open einde is er natuurlijk altijd.

"Farscape - the Peacekeeper wars" gaat verder waar de serie stopte. De pas verloofde John Crichton (Ben Browder) en Aeryn Sun (Claudia Black) verwachten binnenkort een baby. Het enige wat ze willen is dat hun kind kan worden geboren en opgroeien in vrede. Voordat John en Aeryn ergens rustig kunnen settelen moeten ze eerst een grote galactische oorlog tussen de Scarran, Peacekeepers en de Myriad outlandish zien te overleven.


Klik hier om de trailer van "Farscape - the Peacekeeper wars" te bekijken.

Geplaatst om 10:39u op 28/10/2004 door Martin

Reacties

Merlin schreef:

Onlangs heb ik de, als miniserie uitgebrachte, Peacekeeper War gekeken. Denk niet dat men deze los kan kijken als men de serie niet kent. Wel mooi overigens en op zich een goede afsluiting (ook al zouden ze nog verder kunnen gaan na deze).

05/12/2005 09:10u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....