ILM gaat de visuele effecten doen voor “Star Trek”

Trekmovie.com heeft twee feiten weten te achterhalen die niet geheel als een verrassing zullen komen met betrekking tot de nieuwe film.

Ten eerste hebben ze uit diverse bronnen vernomen dat George Lucas's Industrial Light & Magic (ILM) gekozen is om de effecten te gaan doen voor Star Trek (2008). Geheel volgens de bekende Star Trek geheimhouding willen Paramount noch ILM bevestigend antwoorden op vragen hierover. Abrams heeft eerder met ILM gewerkt aan M:I:III. Ook de schrijvers Orci en Kurtzman hebben goede herinneringen aan ILM door hun samenwerking voor de Transformers Film.

Trek en ILM hebben een lange geschiedenis samen, beginnende in 1982 met Star Trek II :The Wrath of Kahn, wat op dat moment pas hun 3e non Lucas project was. ILM betiteld het cgi Genesis Effect uit STII nog steeds als een van hun belangrijkste ontwikkelingen. Andere Trek producties waar ILM aan meegewerkt heeft zijn STIII, STIV, STVI Generations en First Contact. Ook deden zij de effecten voor de Pilot van de serie Star Trek The Next Generation. Naast Star Trek is ILM natuurlijk betrokken geweest bij alle zes Star Wars films en films als Galaxy Quest, The Chronicles of Riddick, Space Coyboys, Deep Impact, Starship Troopers, E.T. En natuurlijk Spaceballs.

Ander nieuws wat trekmovie.com heeft kunnen bevestigen is het feit dat de Enterprise (NCC 1701) in de film te zien zal zijn. De Star Trek schepen en met name de Enterprisen zijn helden op zich. Het is nog niet zeker hoe groot de rol van de Enterprise in de film zal zijn maar de schrijvers hebben de film betitled als een “Starship adventure”.

Hoe zal de Nieuwe Enterprise er uit zien? De Enterprise uit The Original Series is nooit op het witte doek te zien geweest. Speciaal voor The Motion Picture onder ging het schip een “refit” om er op het scherm beter uit te zien. De Enterprise voor de nieuwe film zal zijn uit de periode vlak voor The original Series. Waar CBS Digital bezig om voor Star Trek Remastered de Originele Enterprise zo goed mogelijk na te maken zal de nieuwe film een op zichzelf staand project zijn. Fans moeten dus rekenen op enkele verschillen met betrekking tot de nieuwe film. Tot op heden hebben de filmmakers weinig gesproken over hoe de film eruit gaat zien, maar dit is een punt waar ze over nadenken. Anders dan hun poging om het verhaal te laten passen in de Trek geschiedenis kan het wel eens zijn dat ze met de look wat flexibiliteit in handen nemen.

Origineel artikel op Trekmovie.com
Geplaatst om 22:53u op 03/07/2007 door marchel

Reacties

Calastir schreef:

Volgens Star Trek geschiedenis werd Kirk in 2264 kapitein van zijn eerste schip; een Constitution-class starship, de USS Enterprise (NCC-1701), en de Constitution Class was op dat moment (naast de Bonaventure-class uit TAS) al meer dan 20 jaar het standaard schip van Starfleet.

Dus ik hoop en durf te wedden dat het gewoon de ouwe vertrouwde Constitution Class wordt.

18/07/2007 16:57u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....