Utopia: All Good Things...

Met gemengde gevoelens ontvingen honderden fans het nieuws.

Bij de openingsceremonie van Utopia VII verzamelde de organisatoren van de succesvolle conventie op het podium. Iedereen verwachte de aankondiging van de gast voor volgend jaar te horen. Maar i.p.v. goed nieuws moest de organisatie een trieste mededeling doen. Utopia zal volgend jaar hun laatste conventie houden zoals wij dat kennen. Het is niet uitgesloten dat ze misschien een eendaags evenement zullen houden, maar de Utopia die wij allen kennen als een weekend vol vermaak en plezier, zal in 2008 niet meer terug keren.

Het zal mensen niet ontgaan zijn dat het de laatste jaren rommelt in conventie land. Conventies kwamen als paddenstoelen uit de grond en enkele werden even snel weer van de kaart geveegd. Echter Utopia was altijd een stabiele factor in deze rommelige periode en voor veel fans een weekend om naar uit te kijken. Na de laatste conventie, volgend jaar, zal er een gat ontstaan in de conventie wereld, een gat in alle kalenders van de fans en misschien ook wel een gat in alle harten van de fans die elk jaar in de rij stonden om een kaartje te kopen.

Gelukkig wordt het trieste nieuws verzacht met de aankondiging van de eerste gast voor volgend jaar. Niemand minder dan John de Lancie, beter bekend als de almachtige Q, zal aanwezig zijn op Utopia VIII.
Geplaatst om 10:31u op 24/10/2006 door Robbie

Reacties

BajorRon schreef:

Nou, gemengde gevoelens...ik denk dat iedereen wel zo ongeveer dezelfde gevoelens had: balen. Balen, maar wel begrijpelijk gezien de hoeveelheid energie die in de gemiddelde Utopia gestoken moet worden. Op een gegeven moment is de koek gewoon op.

24/10/2006 20:27u

TPol schreef:

Bij mij waren de gevoelens zeer zeker wel gemengt, van verdriet, teleursteling tot begrip voor de situatie, ook ongeveer in deze volg orde. Ik weet dat het bere veel werk is om zo'n con op poten te zetten daarom snap ik de beslissing van de organisatie maar al te goed, maar desalnietemin zal ik toch de sfeer de gezelligheid en de late uurtjes heel erg missen. Voor mij is Utopia een soort familie con en dat is zeldzaam.

25/10/2006 10:44u

Gowron schreef:

Je haalt de woorden uit mijn mond. De sfeer die je tegenkomt bij Utopia is er een die nergens anders bij conventies tegen komt.
Het is jammer maar begrijpelijk.

Hopelijk blijven de 1 daagse evenementen wel komen. Het blijft leuk om o.a de dutchies af en toe tegen te komen.

Ik hoop ook dat de website (iig het forum) nog lang blijft bestaan..

25/10/2006 22:53u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....