Toekomst SG-1 nog steeds onzeker

sg-1

De eigenaar van Stargate, MGM, is nog steeds opzoek naar een alternatieve manier om SG-1 voort te zetten. Alleen zal dat niet op televisie zijn als het aan SciFi Channel ligt. Jeff Pryor woordvoerder van MGM verteld dat: “Stargate SG-1 wordt niet als televisie serie gezien, maar als een franchise. Het is onze bedoeling om te zoeken naar een manier om de franchise uit te breiden.”

Fans speculeerden al direct na de cancelation van SG-1 over een manier om de serie voort te zetten. Een 11e seizoen op een andere zender, een film of een miniserie waren de opties volgens vele. Een 11e seizoen zou bijvoorbeeld op de zender Showtime, waar de eerste 5 seizoenen van SG-1 te zien waren, uitgezonden moeten worden.

Iets wat niet zal gaan gebeuren als het aan SciFi Channel's executive vice president Mark Stern ligt. “Een 11e seizoen zal niet op de Amerikaanse televisie te zien zijn” verteld Stern. “Ons contract met MGM verbiedt dat.” Stern meldde wel dat SciFi opzoek is naar manieren om een aantal leden van SG-1's cast in Atlantis te schrijven.

Michael Shanks, beter bekend als Daniel Jackson uit SG-1, reageerde als 1 van de eerste via zijn eigen website op de cancelation. “Helaas komt er aan alle goede dingen een einde”. Brad Wright, executive producer van SG-1, wil SG-1 graag terug brengen naar haar roots. Maar een meer realistische optie is om verder te gaan met een film of een eventuele derde serie. “Er is geen enkele reden waarom er geen derde spinn-off serie zou kunnen komen”.

Er kijken nog altijd bijna 2 miljoen mensen naar de serie in de VS. Wereldwijd word de serie uitzendingen in 120 landen en de DVD-verkopen brengen veel extra geld op. “Dit is zeker niet het einde van de Stargate franchise, het is alleen het einde van SG-1 op SciFi.” sluit woordvoerder Jeff Pryor af.
Geplaatst om 10:00u op 18/09/2006 door Martin

Reacties

Martin schreef:

[quote]“Een 11e seizoen zal niet op de Amerikaanse televisie te zien zijn” verteld Stern.[/quote]

Is dit een loophole in het contract? Mischien iets voor een zender die niet in de VS zit dan maar. SkyOne ofzo.

18/09/2006 10:02u

Merlin schreef:

In een spin-off kunnen de characters uit SG-1 altijd nog van tijd tot tijd meespelen. Dit zal bij Altantis ook wel een keer gaan gebeuren als ze weer contact kunnen maken met de SGC. Tenzij daar eeuwen overheen gaan natuurlijk

20/09/2006 09:59u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....