Doom - TeaserVoor velen is het jeugd sentiment, het spel wat we allemaal gespeeld hebben tot in de late uurtjes. Het spel waar iedereen het over had op school. Het spel wat je eerder uit wilde spelen dan je vrienden. Het spel wat de Computer-Game wereld op zijn kop zette. Het spel wat niet lang geleden nog een deel 3 kreeg. Dat spel is natuurlijk “Doom”. En “Doom” waagt zich na “Tomb Raider”, “Resident Evil” en “Alone in the Dark” ook op het wittedoek.

Dat het een groot succes is om een computer-spel te verfilmen kunnen we niet echt zeggen. Eerdere verfilmingen zoals “Tomb Raider”, “Resident Evil” en “Alone in the Dark” zijn namelijk geflopt. Dit alles weerhoud Andrzej Bartkowiak er niet van om het legendarische spel “Doom” te verfilmen. Doom speelt zich af op Mars maar is helemaal in TsjechiŽ opgenomen. Lijkt TsjechiŽ dan zoveel op Mars ? totaal niet. De film is geheel binnen op sets opgenomen en van het Tsjechische landschap zullen we in de film niks zien. Andrzej Bartkowiak die zelf uit Polen komt heeft (naast dat het goedkoper is dan in Hollywood) voor TsjechiŽ gekozen om zo de Hollywood pers en fans te ontlopen. Dit is hem aardig gelukt, nadat “Doom” aangekondigd was hoorde je helemaal niets meer van en over de film. Twee maanden geleden sprong de status van “Announced” ineens naar “post production” de film was dus ineens klaar, en vrijwel direct na dit bericht verschenen de eerste promo beelden. En sinds vorige week is ook de Teaser online.

De Sci-Fi/Horror/Action-adventure film “Doom” speelt zich af op Mars waar wetenschappers de laatste 10% van het menselijke gen ontdekt en gekraakt hebben. Enige nadeel is dat de proefpersonen waarop het genen onderzoek is gedaan muteren tot demonische wezens, die systematisch alle planeet bewoners uitmoorden. Een speciale eenheid geleid door “Sarge” gespeeld door The Rock (The Scorpion King en Welcome to the Jungle) geeft gehoor aan een s.o.s.-signaal vanaf de planeet en schiet te hulp. Eenmaal aangekomen op Mars komen ze in aanraking met de gruwelijke wezens die ontstaan zijn als gevolg van het genen onderzoek. En moeten ze zich een weg banen door de talloze gangen die wemelen van de wezens en monsters opzoek naar overlevenden en een uitweg.

Download de teaser

640 x 360 (30.0 MB)
320 x 180 (15.5 MB)

(rechter muisknop “doel opslaan als”)
Geplaatst om 09:39u op 28/07/2005 door Martin

Reacties

Merlin schreef:

Cool. Heb teaser nog niet kunnen bekijken, alsmede DOOM 3 zelf nog niet, maar het is wel een van mijn favoriete 3D shooter series. Ben benieuwd ...

28/07/2005 11:27u

Merlin schreef:

Heb inmiddels de teaser wel bekeken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik toch wel een beetje ga twijfelen. Het concept doet me iets te veel aan de Resident Evil film denken. Daarnaast is het duidelijk dat er vnl. elementen uit Doom 3 gebruikt worden wat voor mij de herkenbaarheid verminderd

29/07/2005 12:49u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....