Nieuwe Seizoenen op SciFi.com [Updated]Stargate SG1 zal vanavond zijn seizoenspremière beleven van het negende seizoen. Stargate Atlantis en Battlestar Galactica gaan elk hun tweede seizoen in.

Net als de serie Enterprise hebben deze drie series hun 'moment of truth' gehad: gaan we met de serie door of niet? Halen we de kijkcijfers wel of niet? Het begint langzamerhand een trend te worden in de US en andere landen. Ten koste van vaak goede series die elk hun fans moeten verdienen. Niet vaak zie je een serie die meteen vanaf de eerste aflevering een dermate groot publiek trekt dat de bobo's besluiten om de serie voor een aantal jaren door te laten lopen.

Gelukkig kunnen de makers van deze drie series weer een heel seizoen aan afleveringen aan de fans voorschotelen. Battlestar Galactica, een zeer goede remake van de oude serie heeft een zeer goede introductie achter de rug in zowel de UK als de US. De makers konden vrijwel meteen achter seizoen 1 beginnen met seizoen 2. In deze serie moet de mens het opnemen tegen de robot. De robot blijkt echter een grote voorsprong te hebben en hoever ze die achterstand kunnen inhalen....dat gaan we zien in seizoen 2. Spannend!

Atlantis gaat ook zijn tweede seizoen in. Het verhaal gaat verder waar het in seizoen 2 ophoud. De serie is een mengeling van de SG1 tak, maar vind plaats op een totaal andere plek in ons heelal. Ook hier hebben de Stargate reizigers de nodige problemen te overwinnen. Ik weet zeker dat vanavond de kijkers op het randje van hun stoel zitten om nummer 1 te gaan bekijken.

Stargate SG1 is tot nu toe, na Dr. Who een van de langst lopende series in SciFi land. Dr. Who loopt namelijk al 27 seizoenen. Het nieuwe seizoen begint met een totaal ander team. Zoals misschien bekend is in seizoen 8 Jack O'Neil bevorderd en zal dus minder er op uit gaan als in de voorgaande seizoenen. Dat betekent echter niet dat hij helemaal verdwijnt in de serie.

Nieuwe mensen, nieuwe verhalen. Helaas is het voor de Star Trek fans afwachten wat Paramount gaat doen met de Star Trek franchise. Gaat Enterprise naar SciFi of wordt het een ander verhaal. Voorlopig worden de eerste vier seizoenen nu op een groter netwerk vertoond binnen de US. Hopelijk trekt dat genoeg kijkers om de bazen te overtuigen van de kracht van deze serie. Het is dus afwachten, meer kunnen we niet doen, behalve dan de lopende acties blijven ondersteunen. En in de tussentijd weer genieten van de andere series. Want ook die zijn heeeeeeeel leuk.

Voor meer informatie: http://www.scifi.com

EXTRA NEWS: Fans van de serie kunnen op http://www.scifi.com/battlestar een podcast van Ron Moore downloaden. Dit is een MP3 die je op je Ipod of soortgelijke apparaatjes kunt afluisteren. Een ding wil ik nog wel vermelden: er zitten behoorlijk veel spoilers in. Je bent dus gewaarschuwd.

Als je niet weet wat podcasting is: http://www.podcastinfo.nl

Op StarTrek.com is tevens een podcast terug te vinden over de serie Enterprise.


See ya out there!
Geplaatst om 16:19u op 15/07/2005 door Alf

Reacties

Eelco schreef:

Zaterdagochtend meteen gekeken Kon niet wachten op seizoen 2 van SG Atlantis en BG...
SG1 begint ook weer lekker, en leuk als je ook van Farscape houdt

18/07/2005 11:27u

Alf schreef:

Goeie start van een behoorlijke serie afleveringen. SciFi is lekker bezig.

En bedankt voor het mooie plaatje.

19/07/2005 14:19u

Martin schreef:

heb zelf nog niks gezien, moet nog het 1 en ander kijken van SG1 seizoen 8 dus ja.

Geen dank voor het plaatjes

20/07/2005 16:01u

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....