V For VendettaDe broertjes Wachowski en Joel Silver, de makers en producer van de revolutionaire, $1.6 billion Matrix trilogie, zijn in Berlijn begonnen met de productie van de Actie Thriller met een SF tintje V For Vendetta. In de film zullen Natalie Portman (Star Wars: Episodes I, II, III, Closer, Garden State), James Purefoy (Vanity Fair, Resident Evil) en Stephen Rea (Interview with the Vampire, The Crying Game) spelen.

Geproduceerd door Joel Silver, Andy Wachowski en Larry Wachowski, zal V For Vendetta geregisseerd worden door James McTeigue, die eerste assistent regisseur was voor de Matrix trilogie.

In de nabije toekomst zien we een Londen dat lang geleden verslagen is door Hitler die uiteindelijk de tweede wereld oorlog gewonnen heeft. In dit neo-futuristisch Londen verteld V For Vendetta het verhaal van een jonge vrouw genaamd Evey (Natalie Portman) die gered word van de dood door een gemaskerde vigilante (James Purefoy) beter bekend als “V.” Goed getraind en zeer bekwaam in de vechtkunst is V een meester in list en bedrog. V ontketend een revolutie in Londen wanneer hij twee belangrijke regeringsobjecten opblaast en het regeringsgebouw overneemt dat verantwoordelijk is voor alle radiosignalen. V spoort zijn mede burgers aan in opstand te komen tegen het schrik bewind. Evey probeert de waarheid te vinden over V's mysterieuze verleden, ook ontdekt ze wie ze zelf is - en staat op als een onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor gerechtigheid, tegen onderdrukking en corruptie.

Het scenario dat geschreven is door Andy en Larry Wachowski is gebaseerd op de Toegejuichte strip/roman “V For Vendetta” van Alan Moore (The Watchmen, From Hell) en tekenaar David Lloyd. Uitgegeven door DC Comics als een tiendelige serie in 1988, V For Vendetta is geprezen voor haar visie, kracht en welsprekendheid. Alan Moore word tevens bestempeld als de beste stripboeken schrijver alle tijden, en is door zijn werk eigenhandig beloond met het uitbreiden van het stripboek medium.

Een Engels-Duitse coproductie tussen Warner Bros. Productions Ltd. en Fünfte Babelsberg Film GmbH, V For Vendetta zal gefilmd worden op locatie in Berlijn en London.

V For Vendetta zal ge-released worden rond 4 november 2005 door Warner Bros. Pictures
Geplaatst om 15:34u op 07/03/2005 door Martin

Reacties

Nog geen reacties

Voeg reactie toe

 


 
Registreren

Best Business IT Group

De laatste 10 reacties:

Nevyn: Op nog eens 50 jaar zou ik zeggen....

Calastir: Star Trek wordt vandaag 50 jaar, gefeliciteerd allemaal! :)...

Nevyn: Heb de film pas gisteren gezien zonder al te veel voorkennis (op de trailers na dan)...

Calastir: Prijswinnaars gefeliciteerd! :)...

Calastir: Op aanraden van enkele enthousiaste vrienden heb ik de film vanavond alsnog in de...

Calastir: Zelf nog niet gezien, maar het verloop van de hele promotie-campagne en de focus van...

MUN: Leuk idee, zo'n marathon. Alleen jammer dat ze geen echte Star Trek films laten...

Data: Volgens het AD was het een voorkoombaar ongeluk :(...

Nevyn: Niet alle SF films (of verhalen) zijn gelijk. Star Trek volgt een andere stroom...

Nevyn: Altijd erg wanneer zoiets gebeurd....